Stranda Rando | Unik løype første topp er velkjente Slogen

Stranda Rando en unik løype for deg som er glad i en utfordring.

Langsæterdalen

Løypen starter ved Urke som ligger rett ved Hjørundfjorden. Herfra går Stranda Rando opp Langsæterdalen.

Slogen

Videre bærer det til topps av det velkjente fjellet Slogen (1564 moh). Herfra blir det klatring siste del før fellene får en pause under en bratt nedkjøring.

Gullmorbreen

Etter en nedkjøring begynner oppstigningen mot Gullmorbreen, hvor det på med ski og stegjern.

Habbostadbreen

Neste stigning er opp Habbostadbreen før en lang nedkjøring som ender i Habbostaddalen

Tinden

Siste stigning er Tinden, før en deilig nedkjøring.

Strandafjellet Skisenter

Siste stopp på turen er pudderparadiset Strandafjellet.

Løypeinformasjon

Løypen er på tilsammen ca 3000 høydemetre og er 28 km lang. Løypen har tekniske nedfarter, smale rygger og utfordrende oppstigninger hvor du må benytte deg av stegjern, øks og tau ved kryssing av bre.

Løypen er unik og starter opp Langsæterdalen, der første topp er velkjente Slogen (1564 moh) som ligger i hjertet av Møre og Romsdal. Videre følger en bratt nedkjøring før man fortsetter opp Gullmorbreen, Habbostaddalen og Tinden før det hele avsluttes på Strandafjellet.

Løypen virker kanskje skremmende for noen, men er også fullt overkommelig for alle som har gått på topptur og har erfaring med randonée. 

Grønn merking av løypen; oppstigning, rød er nedkjøring, grønn prikketlinje; ski i sekken, bratt og teknisk nedkjøring; rødprikketlinje. 

Løypeprofil for Stranda Rando

Føreste del er det relativt svak stigning, før det blir bratt opp Slogen, videre to stigninger med el liten nedkjøring før en lang nedkjøring fra Habbostadbreen til Habbostaddalen. Før siste oppstigning til Tinden, lett kupert før du målgang på Strandafjellet.