Om oss - strandarando.no

Om Stranda Rando

Stranda Rando arrangeres for første gang 21.april.2018, sammen med Stranda IL, alpint. Dette er en randoneekonkurranse for fjellglade og konkurranselystne. Starten går fra Urke, rett ved vakre Hjørundfjorden i Møre og Romsdal.

Dette er Sunnmøres tøffeste og vakreste skimo-konkurranse; en lagkonkurranse hvor man må være 2 eller 3 på hvert lag, kvinner, menn eller mix lag. Løypen er unik og starter opp Langsæterdalen der første topp er velkjente Slogen. Videre følger en heftig nedkjøring før man fortsetter opp Gullmorbreen, Habbostaddalen og Tinden før det hele avsluttes på Strandafjellet.

Sunnmøre har tusenvis av tinder, fjell og daler og er et perfekt sted for et randoneerenn. Her er alt tilrettelagt for en løype som vil gi deg gåsehud, utfordinger og en unik opplevelse.

Fokus på sikkerhet er viktig. Erfarne personer fra Røde Kors vil stå utplassert i løypen ved krevende oppstigninger og passeringer. Det vil også finnes drikkestasjoner der du kan slukke tørsten og få deg en matbit.

Ved målgang på Strandafjellet vil det være aktiviteter for de som er publikum. Her vil det også være prisutdeling for deltakerne. Stranda Rando Afterski, det hele avsluttes med Stranda Rando afterski for alle som har lyst til å feire årets kuleste randoneekonkurranse.

Konkurransen er fordelt på to klasser; Stranda Rando Alpin og Stranda Rando Touring.

Stranda Rando Alpin

Stranda Rando Alpin er en konkurranseklasse for de som virkelig vil presse seg selv oppover og nedover. Løypen er på rundt 3000 høydemeter og inneholder tekniske nedfarter, smale rygger og utfordrende oppstigninger der du vil måtte ta i bruk stegjern, øks og tau ved kryssing av bre.

Stranda Rando Touring

Stranda Rando Touring er klassen for deg som ønsker å teste dine grenser, uten noen form for tidspress. Det er samme løype som konkurranseklassen, men her kan du gå i ditt eget tempo sammen med andre. Løypen inneholder også flere tekniske utfordringer som bruk av stegjern, øks og kryssing av bre, men samtidig vil løypa også være fullt overkommelig for deg som har noe erfaring og har gått en topptur på 1500 meter.

Priser

Kontakt oss

14 + 15 =